Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Συνεδριάζει το Δημ. Συμβούλιο την Πέμπτη 21-2-13

Την ΠΕΜΠΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 και ώρα 19.00 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, στο Δημαρχείο Κερατσινίου. 
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι πάρα πολλά (28) και ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα θέματα που τοποθετήθηκαν τελευταία στην ημερήσια διάταξη. Κάποια από αυτά θα συζητηθούν τις πρώτες πρωινές ώρες με όσους δημοτικούς συμβούλους αντέξουν και παραμείνουν στις θέσεις τους, μετά και την προ ημερησίας συζήτηση, η οποία ίσως να είναι μεγάλη, λόγω εξελίξεων με την ΕΥΔΑΠ και απλήρωτους εργαζόμενους.
Μεταξύ αυτών, η έγκριση σύμβασης με τη ΔΕΗ, κορυφαίο θέμα, το οποίο θα καθορίσει το μέλλον και τη φυσιογνωμία της πόλης για τα επόμενα χρόνια, μιας και η ΔΕΗ ζητά άδεια για λειτουργία νέων μονάδων για πολλά χρόνια βρίσκεται στην 23η θέση.
Ένα τόσο σοβαρό θέμα  το οποίο στο παρελθόν απασχόλησε ατελείωτες ώρες το δημοτικό συμβούλιο και ίσως θα χρειαζόταν μια ξεχωριστή συζήτηση για να ακουστούν και οι φορείς της περιοχής καταχωνιάζεται, τυχαία(;), προς το τέλος της συνεδρίασης και πολύ πιθανόν στο τέλος να συζητηθεί από ελάχιστους δημοτικούς συμβούλους. Οι δημοτικές κινήσεις οφείλουν πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ως ελάχιστο χρέος στους αγώνες των κατοίκων για την απομάκρυνση της ΔΕΗ, να ζητήσουν να αλλάξει η σειρά των θεμάτων! Το καθαρό και δίκαιο προς την πόλη είναι το θέμα να συζητηθεί ανοιχτά με άνεση και ο καθένας να πάρει την ευθύνη του για την μία ή άλλη θέση!
 
Εκτός από αυτό όμως, προς το τέλος της συνεδρίασης, θα συζητηθούν ο προϋπολογισμός των παιδικών σταθμών που είχε απορριφτεί στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, η έγκριση του προϋπολογισμού της "ταλαιπωρημένης" ΔΗΚΕΠΑ για το 2013, με το παράδοξο να προβλέπει επιχορήγηση από τον Δήμο 2.700.000 ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός του Δήμου (που ψήφισαν μέλη της πλειοψηφίας) προβλέπει επιχορήγηση ...700.000, θέμα για το Καστράκι, η έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού το τελευταιο τρίμηνο κ.λπ!
Αναλυτικά τα ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
ΘΕΜΑ 1ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ:
24Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΤΟΥΣ 2011, 26Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΤΟΥΣ 2011, 27Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΤΟΥΣ 2011
27Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΤΟΥΣ 2011, 28Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΤΟΥΣ 2011

ΘΕΜΑ 2ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ, ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013.

ΘΕΜΑ 3ο: ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ, ΓΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013.

ΘΕΜΑ 4ο: ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ Ε.Φ.Δ. Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ Η ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ», ΣΤΟ Ε.Π. «ΑΤΤΙΚΗ 2007-2013» ΘΕΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ Δ.Σ.

ΘΕΜΑ 5ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΤΟΥ 1ου Α.Π.Ε. ΚΑΙ ΤΟΥ 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ».  ΘΕΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ Δ.Σ.

ΘΕΜΑ 6ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ: «ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ». ΘΕΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ Δ.Σ.

ΘΕΜΑ 7ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: « ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΑΚΛΑΔΩΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2009»

ΘΕΜΑ 8o: ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΣΤΑΣΙΜΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΔΕΙΩΝ ΤΥΠΟΥ Β’ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΠΛΑΝΟΔΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013.

ΘΕΜΑ 9ο: ΛΗΨΗ ΝΕΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΛΟΓΩ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΓ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ 49. (ΑΠΟΦΑΣΗ 33/2012 ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ 297/2012 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ)». ΘΕΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ Δ.Σ.

ΘΕΜΑ 10ο: ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 199 ΤΟΥ Ν. 3463/2006, ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΑΔΩΝ. ΘΕΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ Δ.Σ.

ΘΕΜΑ 11ο: ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΥΟ (2) ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ, ΩΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΠΡΟΣΚΥΡΩΤΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ, ΕΤΟΥΣ 2012 ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΝ. ΘΕΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ Δ.Σ.

ΘΕΜΑ 12ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΟΥ Κ.Ε.Π. ΘΕΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ Δ.Σ.

ΘΕΜΑ 13o : ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΝΑΛΗΨΕΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012. ΘΕΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ Δ.Σ.

ΘΕΜΑ 14ο: ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΕΛΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2013. ΘΕΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ Δ.Σ.

ΘΕΜΑ 15o: ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ. ΘΕΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ Δ.Σ.

ΘΕΜΑ 16ο: ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΣΕ «ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ‘’ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ’’». ΘΕΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ Δ.Σ.

ΘΕΜΑ 17o: ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ-ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ.

ΘΕΜΑ 18o: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ».

ΘΕΜΑ 19o: ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 27 ΤΟΥ Ν. 3756/2009 (ΦΕΚ 53Α ) ΈΣΟΔΑ.

ΘΕΜΑ 20o: ΕΓΚΡΙΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «BRINX A.E.».

ΘΕΜΑ 21o: ΑΠΟΦΑΣΗ 376/2012 Ο.Ε. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ, ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΩΣ ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝΤΟΣ ΠΟΣΟΥ 100,00 €, ΣΤΗΝ Φ.Ε.

ΘΕΜΑ 22o: ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012.

ΘΕΜΑ 23ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΗ – ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΗ & ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ. ΘΕΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ Δ.Σ.

ΘΕΜΑ 24ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.) ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, ΕΤΟΥΣ 2013.

ΘΕΜΑ 25o: ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ 441/2012 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΜΕ ΘΕΜΑ: «5η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012, ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ
ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ».

ΘΕΜΑ 26: «ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013».

ΘΕΜΑ 27o: ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΥ, ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΜΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΤΟΥΣ 2013.

ΘΕΜΑ 28o: ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΥ (ΜΕ ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ), ΩΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013.