Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Μεγάλα προβλήματα του Κερατσινίου - Δραπετσώνας που αναζητούν λύση!

Παλαιότερη δημοσίευση, πάντα επίκαιρη μιας και οι μήνες περνούν και κάτι πρέπει να γίνει. 
Είναι γνωστό ότι υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες στους Δήμους, υπάρχουν και ιδιαίτερα προβλήματα στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας με τις παραιτήσεις τόσων δημοτικών συμβούλων από την πλειοψηφία, αλλά δεν μπορεί να είναι η μόνιμη δικαιολογία...
 Πρέπει κάποτε να δούμε το σχέδιο, το οποίο τόσο είχε προβληθεί στα προεκλογικά έντυπα, να υλοποιείται ή τουλάχιστον να γίνονται τα βασικά! 

Αυτό συνήθως είναι και το γενικότερο πρόβλημα αυτών που ασχολούνται με την πολιτική στην Ελλάδα. Όταν είναι στην αντιπολίτευση "φορτώνουν" με ακοστολόγητα σχέδια και ιδέες και όταν γίνουν εξουσία, παραλαμβάνουν συνήθως καμένη γη και εφαρμόζουν ένα "άλλο" σχέδιο!

Ήδη πέρασαν σχεδόν 24 μήνες... ο χρόνος τελειώνει! Γνωρίζουμε ότι δεν γίνονται όλα με μαγικό τρόπο, αλλά η πόλη πρέπει να λειτουργεί, ας ξεκινήσει κάτι!

Καθαριότητα: Υπηρεσίες χαμηλού επιπέδου, δρόμοι βρώμικοι, κάδοι απλησίαστοι, ανακύκλωση αναιμική, χρειάζεται γενικώς άμεση αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας.
Παιδικές χαρές: Ερειπωμένες με κάγκελα περίφραξης σκουριασμένα, ασυντήρητες, με επικίνδυνα όργανα είναι η πλειοψηφία των παιδικών χαρών του Κερατσινίου.
Σχολεία: Τα 4 τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει καμιά εργασία συντήρησης των σχολείων, πέρα από κάποιες προσπάθειες βαφής από συνεργείο του Δήμου.Υπάρχουν πολλά προβλήματα που χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις και λύσεις.
Δρόμοι: Δρόμοι επικίνδυνοι με λακκούβες παντού, χωρίς σωστή οδική σήμανση και μονοδρομήσεις χωρίς λογική!
Νάφθα: Αναπαλαιωμένο εργοστάσιο που παραδόθηκε καινούργιο με πολλούς χώρους, ρημάζει και μαραζώνει. Έχουν κλαπεί οι κάσες των κουφωμάτων και ακόμα τα καλώδια από τις εγκαταστάσεις ηλεκτρικού ρεύματος. 
Καχραμάνογλου: Κατοικία τρωκτικών στο κέντρο της πόλης. Μια σύγχρονη πληγή για το Κερατσίνι. Αγοράστηκε με πολλά χρήματα ακόμα περιμένουμε την αξιοποίηση του.
Ιχθυόσκαλα: Εγκαταστάσεις παλαιές, σκουπιδότοπος με έντονες μυρωδιές στη γύρω περιοχή. Χρειάζεται εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων και άμεση ανάπλαση της γύρω περιοχής.
Εργοστάσιο ΔΕΗ: Ο χώρος της ΔΕΗ πρέπει να ενταχθεί σε φιλοσοφία ανάπλασης, όπως της πρώην παραλιακής βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας – Κερατσινίου (Τσιμεντάδικο-Λιπάσματα). Ακόμα και η αισθητική του χώρου πρέπει να έχει προεξέχουσα σημασία στο ήδη πολύ επιβαρυμένο αισθητικά Κερατσίνι. 
Ανάπλαση παραλιακής ζώνης: Η τέως βιομηχανική ζώνη Δραπετσώνας-Κερατσινίου είναι η τελευταία ελπίδα για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά για ένα καλύτερο αύριο. Τελευταία κάτι κινείται από την Επιτροπή Ανάπλασης και το άνοιγμα της παραλίας από τη Δημοτική Αρχή και τους πολίτες.
Παλαιό Νεκτροταφείο: Τεράστια ανεκμετάλλευτη έκταση στο κέντρο της πόλης. Το Νεκροταφείο της Ανάστασης είναι χώρος που διεκδικεί ο Δήμος για να τον μετατρέψει σε χώρο πρασίνου. Πρόκειται για μία έκταση 90 στρεμμάτων. Το νεκροταφείο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Κερατσινίου- Δραπετσώνας και δυστυχώς έχει τον κύριο λόγο ο Δήμος Πειραιά!
Ηχορύπανση: Στο Κερατσίνι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ηχορύπανσης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν 11 οδικοί άξονες με μεγάλη κυκλοφορία οχημάτων μέσα και γύρω από την πόλη. 
Πολιτιστικές εκδηλώσεις: Μετά τις εκδηλώσεις του πρώτου 8μήνου της Δημοτικής Αρχής και τα προβλήματα της ΔΗΚΕΠΑ, οι εκδηλώσεις έχουν περιοριστεί στις απολύτως απαραίτητες, τελευταία γίνονται κάποιες εκδηλώσεις ευκαιριακά και χωρίς σχέδιο.
ΔΗΚΕΠΑ: Κάποτε θα πρέπει να δοθεί οριστική λύση στα προβλήματα των εργαζομένων και η επιχείρηση να λειτουργήσει, για την προώθηση του πολιτισμού και του αθλητισμού!