Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ελεύθερη παραλία ή "Θεμιστόκλεια" πίστα;

Τελικά έχουμε μπερδευτεί όοολοι... με τα σχέδια στην περιοχή της Ανάπλασης! 
Από τη μια μιλάμε για ελεύθερη παραλία προσβάσιμη σε όλους με ήπια ανάπτυξη και ήπια ρυμοτόμηση με απελευθέρωση των ακτών και  απόδοσή τους στους πολίτες με τη δημιουργία Ενιαίου Πάρκου μεγάλης έκτασης και υψηλού πρασίνου και από την άλλη συντηρείται η ιδέα της Formula1...  με σχέδια  όπου η ελεύθερη παραλία γίνεται μαρίνες και λιμάνι (εικόνες δίπλα: σχέδιο F1 για μαρίνες και  σχέδιο ΟΛΠ)!


Από τη μια η Δημοτική Αρχή και η Επιτροπή Ανάπλασης καλούν τους πολίτες σε δράσεις, ώστε να κατοχυρωθεί στην συνείδηση όλων το δικαίωμα να περπατούν ελεύθερα στην παραλία, η οποία τόσα χρόνια ήταν κλειστή και μη προσβάσιμη και από την άλλη περιμένουμε τον ισχυρό άνδρα της FIA Bernard Charles Ecclestone για να μας πει αν του αρέσει η ιδέα για πίστα στην περιοχή... και το περπάτημα στην παραλία να γίνει όνειρο θερινής νυκτός!

Το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει άμεσα να τοποθετηθεί και να πάρει ξεκάθαρη θέση.  Ακόμα οι υποστηριχτές της F1 πειστικά και με ειλικρίνεια θα πρέπει να δηλώσουν, αν συμβιβάζονται η ιδέα για πίστα F1 και και η ιδέα για ελεύθερη, προσβάσιμη παραλία... Την περιοχή την διεκδικούν πολλοί με σχέδια για πλήρη εκμετάλλευση και ο Δήμος μας πρέπει να έχει ξεκάθαρη θέση. Μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει και κίνημα πολιτών, που θα αντισταθεί στα  σχέδια τα οποία θα αφήνουν για μια ακόμα φορά απ΄ έξω τους κατοίκους της περιοχής! 
Μια απόφαση για πίστα F1, μπορεί να έχει ιλουστρασιόν λαμπερό περιτύλιγμα και κάποια κέρδη, για τα οποία όμως χωράει πολύ συζήτηση, αλλά ίσως δεν είναι και ό,τι καλύτερο για την ταλαιπωρημένη περιoχή μας και αφήνει αδιάφορους ή βάζει απέναντι πολλούς συμπολίτες μας!



Τελευταία αλιεύσαμε την παρακάτω δραστηριότητα, η οποία συντηρεί το θέμα της F1, στην οποία συμμετείχε και η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας. <Καλλιτεχνικός διαγωνισμός για τη "Θεμιστόκλεια" πίστα "Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του «Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου» ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του καλλιτεχνικού διαγωνισμού με θέμα την εικαστική παρέμβαση στο διάγραμμα που δημιουργεί η διαδρομή της «Θεμιστόκλειας Πίστας» στη Δραπετσώνα.
Πρόεδρος της επιτροπής ήταν ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής, ο οποίος στηρίζει την προσπάθεια του φορέα DIELPIS FORMULA 1 και του εμπνευστή της ιδέας Θανάση Παπαθεοδώρου. 
Ο καλλιτεχνικός διαγωνισμός άρχισε στις 20 Μαρτίου και έληξε στις 27 Απριλίου 2012. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν και αρκετά παιδιά που κατέθεσαν με τον δικό τους πρωτότυπο τρόπο τις ιδέες τους και τις προτάσεις τους. 

Στη σύντομη παρέμβασή του ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας επεσήμανε τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος για την περιοχή, αναφέροντας τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης και το άνοιγμα χιλιάδων θέσεων εργασίας. «Για να γίνει όμως πραγματικότητα το όνειρο διοργάνωσης αγώνων Φόρμουλα 1 στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Δραπετσώνα, για να πάρει σάρκα και οστά η “Θεμιστόκλειος Πίστα” σε μια περιοχή με απίστευτα πλεονεκτήματα και εκπληκτικό ιστορικό ενδιαφέρον, απαιτείται μια συλλογική προσπάθεια και ομοψυχία. Στην περίπτωση της πίστας της Φόρμουλα 1 στη Δραπετσώνα είναι περισσότερο απαραίτητη από ποτέ η βοήθεια και η στήριξη του ελληνικού κράτους και η αποφυγή μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και γραφειοκρατικών αγκυλώσεων». πηγή">