Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Επιτροπή Ανάπλασης (πράξη 2η)

Μετά από πολύμηνη απραξία συνεδρίασε η Επιτροπή Ανάπλασης με θέμα κινητοποιήσεις Δημοτικής Αρχής, Φορέων και κατοίκων για διεκδίκηση  και ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές!
Στην προηγούμενη συνεδρίαση παρουσιάστηκε η πρόταση από τον αρχιτέκτονα Παπαθεοδώρου για τη  formula1. Ακολούθησαν τα δελτία τύπου του Δήμου για την πρόταση για Πανεπιστήμιο στην περιοχή και για τη συνάντηση με τον ΟΛΠ και την εταιρεία ειδικού σκοπού που πρότεινε ο πρόεδρος του, ο μελετητής δεν έστειλε το σημείωμα που ζητήθηκε από μέλη της επιτροπής για επιπλεόν στοιχεία και μετά ακολούθησε μια μακρά περίοδος ησυχίας!
Στη συνεδρίαση η εισήγηση του Δημάρχου ήταν να οργανωθεί εκδήλωση στις 29 Απριλίου με διαδήλωση δήμου και φορέων της πόλης από τον Υδατόπυργο ως το Θεμιστόκλειο για να γίνει συμβολικά και ουσιαστικά η διεκδίκηση της ακτής. 
Με την πρόταση αυτή δεν θα μπορούσε κανείς να διαφωνήσει, οι ακτές ανήκουν στους κατοίκους, καλό είναι πάντα να το υπενθυμίζουμε σε κάθε περίπτωση. Βέβαια πάντα υπάρχουν σοβαρές επιφυλάξεις, για την αποσπασματικότητα τέτοιων ενεργειών, για την χρονική στιγμή, για τις ιδέες για f1,  αν θα έχουν συνέχεια ή αν προωθούν ουσιαστικά την υπόθεση της Ανάπλασης αφού είναι μια υπόθεση με την οποία "γέρασε μια γενιά" και είναι στο ίδιο σημείο και ίσως και χειρότερο!

Ίσως το δεύτερο θέμα που προέκυψε από τη συζήτηση είναι και το πιο ουσιαστικό. Αποφασίστηκε  να προχωρήσει η Επιτροπή Ανάπλασης σε εξέταση των υπαρχόντων σχεδίων να γίνει μια πρώτη αξιολόγηση, να προκύψουν κάποιοι άξονες "τι θέλουμε για την περιοχή" που θα γίνουν θέση του Δημοτικού Συμβουλίου να χαραχθεί κάποια στρατηγική και να προχωρήσουμε!

Υ.Γ.: Όπως προέκυψε από τη συζήτηση το θέμα με τη F1 δεν έχει ξεχαστεί, ισχύει μέχρι να αποφασίσει ο κύριος που έχει τα δικαιώματα, ακόμα ακούστηκε ότι το Πανεπιστήμιο ...είναι συμβατό με τις εγκαταστάσεις για πίστα και βέβαια εξετάζονται και άλλες προτάσεις!

Για το ίδιο θέμα έγραψαν: 

Ζαχαρίας Ζούπης ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ

Γιώργος Τσιρίδης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ