Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Πανεπιστήμιο στη Δραπετσώνα;

Θετικά βλέπει η Δημοτική αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας την πρόταση αίτημα του Πανεπιστημίου Πειραιά για παραχώρηση έκτασης 30 στρεμμάτων στην παραθαλάσσια ζώνη Δραπετσώνας για επέκταση δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου. 

Η δημοτική αρχή δηλώνει  ότι θα συγκροτήσει δια παραταξιακή επιτροπή να εξετάσει την πρόταση και θα φέρει σύντομα το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο. 
Στο σχετικό δελτίο τύπου η δημοτική αρχή υπενθυμίζει ότι ήταν προεκλογική της δέσμευση (...το ψάξαμε δεν το βρήκαμε) και δε λείπουν οι υπερβολές που χαρακτηρίζουν τα δελτία τύπου, όπως "το όραμα μας αρχίζει να ευδοκιμεί" και για το"φωτεινό μέλλον" που αξίζει στη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι, αλλά αυτά γίνονται και λέγονται μιας και είναι σημαντική πρόταση, αν σκεφτούμε ότι χρόνια τώρα η ευρύτερη περιοχή συστηματικά χρησιμοποιείται από πολλούς φορείς ως "σκουπιδοτενεκές" του λεκανοπεδίου.
Σε κάθε περίπτωση είναι θετικό το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή προαναγγέλλει δια παραταξιακή επιτροπή και συζήτηση στο δημοτικό Συμβούλιο για ένα τόσο σημαντικό θέμα της παραχώρησης εκτάσεων για δραστηριότητες του Πανεπιστημίου Πειραιά. 
Την ίδια περιοχή βέβαια διεκδικεί και η πρόταση για Formula1, για την οποία υπάρχει ησυχία τελευταία,  και για την οποία είχαμε διαπιστώσει ότι είναι προτεραιότητα μιας και κατατέθηκε σχετικός φάκελος για διεκδίκηση. Βέβαια το Πανεπιστήμιο θέλει 30 στρέμματα, η έκταση είναι τεράστια και οι ανάγκες της περιοχής συγκεκριμένες. 
Πάντως  δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί αποσπασματικά το θέμα,  και να δίνονται κομμάτια της περιοχής. Mια ολοκληρωμένη πρόταση για ανάπλαση όπου θα συγκεντρώνει μια ευρύτατη συναίνεση και στην οποία θα φαίνονται καθαρά οι βασικοί άξονες και οι προτεραιότητες για την περιοχή είναι πλέον επιβεβλημένη.