Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ανάπλαση , Formula1 και...άλλα!

Για την Ανάπλαση της Βιομηχανικής Ζώνης Δραπετσώνας έχουν γραφεί πολλά από παλιά! Το θέμα έχει τεράστιο ενδιαφέρον για τους κατοίκους, για την πολιτεία, για τους ...ιδιοκτήτες. Η ανάπλαση της περιοχής ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία για ανάπτυξη, ολόκληρης της περιοχής Πειραιά. 
Τελευταία, μετά την "έμμονη ιδέα" της Δημοτικής Αρχής για κατασκευή πίστας formula1 και την κατ΄αρχή συμφωνία του ΟΛΠ γράφτηκαν άλλα τόσα! 
Εμείς είμαστε επιφυλακτικοί και μένουμε (ακόμα...) σε μια παλιά θέση. Η πρόταση για f1 στη Δραπετσώνα παρά τις καλές προθέσεις του αρχιτέκτονα που έφερε την ιδέα, "είναι μια ακρότητα που στις μέρες μας γίνεται προς εντυπωσιασμό, ενδεχομένως και προς αποπροσανατολισμό, για να γεμίζουν οι σελίδες των εφημερίδων, των περιοδικών και ο κυβερνοχώρος με εντυπωσιακές, ευχάριστες ειδήσεις. Ειδήσεις που δεν θα περάσουν το κατώφλι της πραγματικότητας..."  Χωρίς να είμαστε ειδικοί, θεωρούμε ότι η F1 δεν είναι αυτό που λείπει από τη Δραπετσώνα. Η περιοχή έχει ανάγκη από πράσινο, από ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα, από μόνιμες θέσεις εργασίας, από ένα νοσοκομείο ίσως, από χώρους άθλησης, από αληθινή ζωή... 
 Όσο για τους φίλους, που χαρακτηρίζουν "στενόμυαλους" όσους σκέφτονται "διαφορετικά", και επιμένουν στην ταχύτητα και το θόρυβο της F1 ή έχουν την κρυφή επιθυμία να γίνει κάποτε η περιοχή Μόντε Κάρλο ...μακάρι να κάνουμε λάθος! 
Παρακάτω κείμενα για το ίδιο θέμα: