Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Η ιστορία επαναλαμβάνεται... "στου Γρηγόρη"!


 ..."στου Γρηγορη", στη Δραπετσώνα! 
Η ιστορία επαναλαμβάνεται! Μετά την ΝΑΦΘΑ, το πανέμορφο συγκρότημα κτιρίων που παραδόθηκε στο Δήμο Κερατσινίου και έχει ρημάξει για τα καλά, ένα άλλο πανέμορφο κτίριο, με εξαιρετική θέα στο λιμάνι και στον ανοικτό ορίζοντα δυστυχώς λεηλατήθηκε και καταστράφηκε. Είναι το υποψήφιο αναψυκτήριο του Γρηγόρη στη Δραπετσώνα που βρίσκεται πίσω από το κλειστό γήπεδο της Δραπετσώνας!
 Το κτίριο ανήκει στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας,  χτίστηκε με έξοδα του Δήμου προκειμένου να ενοικιαστεί και να υπάρχει ένα έσοδο για το Δήμο της Δραπετσώνας τότε, πριν γίνει η ένωση με τον Δήμο Κερατσινίου.
Βρίσκεται πάνω από το λιμάνι, ένα σημείο με όμορφη θέα, όπου παλαιοτέρα βρισκόταν το καφενείο του Γρηγόρη. Στο μαγαζί αυτό, λένε οι παλιότεροι, από τον ερχομό των προσφύγων ο Γρηγόρης έκανε το καλύτερο καϊμάκι παγωτό και οι Πειραιώτες και όχι μόνο μαζεύονταν εκεί για να απολαύσουν μαζί με την όμορφη θέα και το αναψυκτικό, το ουζάκι ή το παγωτό τους.
Για πολλά χρόνια ο Δήμος προσπαθούσε να αξιοποιήσει το χώρο χωρίς αποτέλεσμα. Το φθινόπωρο του 2010 όλα ήταν έτοιμα, το κτίριο παραδόθηκε έτοιμο με την παραλιακή μετώπη Δραπετσώνας προς ΟΛΠ, έγιναν και εγκαίνια! Υπήρχε μόνο ένα μικρό διαδικαστικό νομικό θέμα για τη μεταγραφή της κυριότητας του κτιρίου αλλά μπορούσε εύκολα να ξεπεραστεί!
Ο τελευταίος Δήμαρχος Δραπετσώνας Αλ. Χρυσός δεν προκήρυξε διαγωνισμό γιατί ήταν η προεκλογική περίοδος και ήθελε για λόγους δεοντολογίας η νέα Δημοτική Αρχή με την νωπή εντολή να το παραχωρήσει με σχετικό διαγωνισμό σε ιδιώτη.
Το κτίριο παραδόθηκε μαζί με όλη την περιουσία του Δήμου Δραπετσώνας στο νέο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, έτοιμο σε όλα, ακόμα και με εγκατάσταση κλιματισμού.

 Με την συνένωση των δυο Δήμων το θέμα ξεχάστηκε, λες και υπάρχει η πολυτέλεια να ξεχνιούνται τέτοια θέματα. 
Δυστυχώς η Δραπετσώνα, όπως και η γειτονική Χαραυγή όπου βρίσκεται η ΝΑΦΘΑ, εγκαταλείφθηκε στη μοίρα της. Το όμορφο κτίριο κυριολεκτικά καταστράφηκε, άγνωστοι μπήκαν μέσα στο κτίριο, δεν άφησαν τίποτα όρθιο τα έσπασαν όλα, άρπαξαν τον πίνακα της ηλεκτροδότησης από την κουζίνα, κόβοντας τα καλώδια, αφαίρεσαν πρίζες, διακόπτες, μπαταρίες από τα είδη υγιεινής, τα μεταλλικά κουφώματα και πέταξαν τις πόρτες κάτω, ξήλωσαν την ψευδοροφή και πήραν τα σίδερα… Καταστροφή!


Υ.Γ. Απόλυτη απογοήτευση για αυτούς που λένε και λένε, γι΄αυτούς που σχεδιάζουν και σχεδιάζουν,  γι΄ αυτούς που ξοδεύουν χρόνο για να ετοιμάζουν την εικόνα που θα πουλήσουν στην αγορά σφίγγοντας  χέρια εδώ κι εκεί, μην προλαβαίνοντας όμως να ασχοληθούν με τα απλά και εύκολα… Κρίμα!